Bugun...

Tutuklu Başkan İçin AKP’ye Hoş Geldin Dedi!

SİYASET HABER / AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, cezaevindeki CHP’li belediye başkanını partisine katılmış sandı! Canlı yayında yaptığı açıklama sosyal medyayı ayağa kaldırdı.
facebook-paylas
 Tarih: 12-06-2025 00:27:29

Tutuklu Başkan İçin AKP’ye Hoş Geldin Dedi!

Tutuklu Başkan İçin “AKP’ye Hoş Geldin” Dedi! AKP’li Vekilin Canlı Yayındaki Gafı Türkiye’yi Karıştırdı

AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, cezaevindeki CHP’li belediye başkanını partisine katılmış sandı! Canlı yayında yaptığı açıklama sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşanan yönetim değişikliği Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Ancak esas gündem, olayların iç yüzünden habersiz olan AKP’li vekilin yaptığı açıklamayla koptu.

CHP’li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanması sonrası yapılan belediye meclisi oylamasıyla AK Parti belediyede yönetimi ele geçirirken, AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in yaptığı açıklama adeta şaka gibi!

BÖHÜRLER: “AKP’YE HOŞ GELDİN DİYORUM KENDİSİNE”

Habertürk ekranlarında canlı yayına katılan Ayşe Böhürler, Gaziosmanpaşa’daki değişimin arka planını bilmeden konuşunca olanlar oldu. Bahçetepe’nin tutuklu olduğundan habersiz bir şekilde, CHP’li başkanın AK Parti’ye geçtiğini sandı ve şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’ye geçerek çok daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorum Hakan Bey’in. AK Parti’ye hoş geldin diyorum kendisine.”

Açıklama, dakikalar içinde sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, “Şaka mı bu?”, “Zaytung bile bu kadarını yazmazdı” ve “Devlet yönetiyorlar ama olaydan haberleri yok” şeklinde yüzlerce tepki mesajı paylaştı.

GERÇEĞİ YAYINDA DEVA’LI İDRİS ŞAHİN AÇIKLADI

Böhürler’in açıklamasına yayındaki konuklardan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin anında müdahale etti. Şahin, belediye başkanının tutuklu olduğunu ve meclis çoğunluğu nedeniyle AK Parti’nin adayının seçildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Sayın Ayşe Böhürler herhalde konuya tam vakıf değil. Belediye başkanı AKP’ye geçmiş değil; tutuklu olduğu için mecliste yeni bir oylama yapıldı. Meclis çoğunluğu AK Parti’de olduğu için AK Partili aday seçimi kazandı.”

KAMERA ÖNÜNDE SADECE GAF DEĞİL, BİLGİSİZLİK KRİZİ!

Söz konusu açıklama sadece talihsiz bir dil sürçmesi değil; aynı zamanda kamuoyunun “yönetenlerin sürece ne kadar hâkim olduğu” sorusunu da gündeme taşıdı. AKP’li bir milletvekilinin, gündemin en sıcak konularından biri hakkında bu denli bilgi eksikliğiyle açıklama yapması, siyasi sorumluluk ve kamu ciddiyeti açısından eleştiri oklarını üzerine çekti.

SOSYAL MEDYADA FIRTINA KOPTU

Ayşe Böhürler’in sözleri kısa sürede Twitter/X ve Instagram’da viral hâle geldi. Kullanıcıların yorumlarından bazıları şöyle:
    •    “Bu bir kara mizah örneği değilse, cidden akıl tutulması.”
    •    “Koskoca vekil, belediye başkanının tutuklandığından bihaber.”
    •    “Bu cümleyi AKP’ye geçmeye zorlanan her muhalifin başına bela ederler artık.”

SON SÖZ: GERÇEĞİN YERİNE TEMENNİYİ KOYAN SİYASETİN ACI FOTOĞRAFI

Ayşe Böhürler’in bu açıklaması, Türkiye’de siyasetin bilgi değil algı yönetimiyle yürütüldüğünü bir kez daha ortaya koydu. Gerçekler karşısında pozisyon almak yerine, temennilere göre konuşan vekillerin ekran önünde düşürdüğü durum ise kamuoyunun hafızasına çivilendi.

Gerçek şu: Gaziosmanpaşa’nın seçilmiş belediye başkanı AK Parti’ye geçmedi. Cezaevinde.
Gaf ise siyasi tarihimize geçti.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER Ak Parti Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI