Bugun...

USİAD BAŞKANI NEVAF KILIÇ: "IRAK’IN VİZE MUAFİYETİ İŞ İNSANLARI İÇİN KAPILARI AÇIYOR" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak’ın 50 yaş üstü ve 15 yaş altındaki Türk vatandaşları için uygulamaya koyduğu vize muafiyeti kararını değerlendirdi. Irak Bakanlar Kurulu, 10 Eylül 2024 tarihinde aldığı kararla, belirli yaş gruplarındaki Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirildiğini duyurmuştu.
facebook-paylas
 Tarih: 17-09-2024 17:14:00

USİAD BAŞKANI NEVAF KILIÇ:

UYGULAMA 16 EYLÜL'DE BAŞLADI

Kılıç, Irak makamlarının vize muafiyeti uygulamasının 16 Eylül 2024 tarihinde aktif hale geçtiğini ve havaalanlarında bu uygulamanın başladığını belirterek: “Irak’ın Ankara ve İstanbul’daki temsilcilikleri, vize muafiyeti kapsamındaki yaş grubundaki vatandaşlarımızın vize başvurularını iade etmeye başlamıştır. Bu, iki ülke arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin gelişimi adına önemli bir adım” dedi.

MUAFİYETİN DETAYLARI

Vize muafiyeti kararının detaylarını aktaran Kılıç, “Bu karar metninde, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük olan umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının karşılıklılık ilkesine dayanarak vize gerekliliklerinden ve ücretlerinden muaf tutulmasına yer verilmektedir. Ayrıca, Yabancılar İkamet Kanunu'nun 76/2017 hükümleri gereğince, 30 güne kadar kalış için havaalanlarından ve kara sınırlarından doğrudan girişlerine izin verilecektir” ifadelerini kullandı.

TİCARET VE YATIRIM FIRSATLARI ARTACAK

Nevaf Kılıç, “Bu vize muafiyeti, özellikle Türk iş insanları için yeni fırsatlar sunmakta ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacaktır. Irak pazarına giriş yapacak olan girişimciler için bu durum, süreçleri hızlandırmanın yanı sıra, ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirecektir” diyerek, kararın önemini vurguladı. 

Kılıç, ayrıca “İki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırım fırsatlarının artırılması için gerekli tüm adımları atmaya hazırız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI