Bugun...

Yazgan, şiddeti besleyen zihniyetle mücadelenin önemine vurgu yaptı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

KAYBETTİĞİMİZ CANLARA BORCUMUZ VAR Kadın Partisi Genel Başkanı F. Benal Yazgan, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, cinayetlerin tek başına yargısal sonuçlarla açıklanamayacak kadar vahim olduğuna işaret ederek, her türlü ayrımcılığı, şiddet, cinsel taciz ve onur kırıcı davranışları besleyen toplumsal zihniyetle mücadelenin önemine vurgu yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2024 12:14:00

Yazgan, şiddeti besleyen zihniyetle mücadelenin önemine vurgu yaptı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Kadın Partisi Genel Başkanı F. Benal Yazgan, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin Türkiye için bir milat olması gerektiğine vurgu yaptı. Genel Başkan Yazgan, konunun çocukların ve kadınların maruz kaldığı şiddet, taciz, cinayet yerine reyting malzemesi yapılmasının şiddet ve cinayetleri önlemek yerine, tam tersine şiddeti körükleyecek boyutuyla konuşulduğuna dikkat çekti. 

NARİN VE SILA BEBEK ÜLKEMİZİN ACI GERÇEĞİ
Narin Güran’ın maruz kaldığı şiddet ve cinayetin konuşulduğu günlerde ülkenin başka yerlerinden şiddet ve cinayet haberleri geldiğine işaret eden Genel Başkan Yazgan, şunları söyledi: “Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran, Tekirdağ’da cinsel saldırıya uğrayan Sıla bebek ülkemizin acı gerçeği. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet bir kişinin ya da bir ailenin davranışları ile açıklanamayacak kadar büyük boyutlardadır. 

SUÇLULAR BU TOPLUMUN İÇİNDEN ÇIKTI
Yaşananlar toplumun sosyal, ekonomik, siyasal, toplumsal yaşamı açısından endişe vericidir. Çocuğa şiddet uygulayan, yaşamına, bedenine dokunanlar bu toplumun içinden çıkmıştır ve tek başına yargısal sonuçlarla açıklanamayacak kadar vahimdir. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı, şiddet, cinsel taciz ve onur kırıcı davranışları besleyen toplumsal zihniyet değişikliği için mücadelemiz sürecektir. Verdiğimiz mücadelelerde kaybettiğimiz canlara borcumuz var.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI