![]() |
Tweet |
ERZURUM, MİLLİ DURUŞUN VE İMANIN ŞEHRİDİR
Yusuf Kolikısa, Erzurum’un tarihi boyunca milletin birlik ve bağımsızlık mücadelesinde ön saflarda yer aldığını hatırlatarak, “Bu topraklar, Nene Hatun’un cesaretiyle, Aziziye ruhuyla yoğrulmuştur. Erzurum’un evlatları sadece kışın soğuğuna değil, vatanı tehdit eden her türlü ihanete karşı göğsünü siper etmeyi bilir” dedi.
ŞEHİTLİK, SADECE BİR MAKAM DEĞİL; BİR AHLAK YÜKÜDÜR
Kolikısa, şehitliğin sadece bir mertebe değil, aynı zamanda bir yaşam anlayışı olduğunu belirtti:
“Şehitler, bu millete sadece canlarını değil, yüksek bir ahlaki duruşu miras bırakmışlardır. Onların mücadelesi; adaletsizliğe, zulme ve yozlaşmaya karşı dimdik bir direnişti. Bugün bizlere düşen, o mirasa sadece sözle değil, özle sahip çıkmaktır.”
SAADET PARTİSİ, ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKAN BİR DAVANIN ADIDIR
Yusuf Kolikısa, Saadet Partisi’nin temel duruşunun, şehitlerin uğruna can verdiği değerlere sımsıkı bağlı olduğunu vurgulayarak, “Şehitlerimiz bu ülke adaletle, ahlakla, kardeşlikle yönetilsin diye can verdi. Biz Saadet Partisi olarak bu hedefin siyasetini yapıyoruz. Onların ruhunu yaşatmak, ancak hakka dayalı bir yönetimle mümkündür” dedi.
YARINLARI, ŞEHİTLERİN İZİNDE BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Kolikısa, mesajının sonunda tüm şehitleri rahmetle yâd ederek şu ifadeleri kullandı:
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları âli olsun. Emanetleri, tertemiz bir vicdanla, sadakatle taşınacaktır. Şehitlerimize layık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.”