Bugun...

ZAFER BAYRAMI ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR - SİYASET - İnternetin Ajansı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda Atatürk’ün Türk milletine onurlu bir miras bıraktığını vurguladı
facebook-paylas
 Tarih: 29-08-2024 12:28:00

ZAFER BAYRAMI ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR - SİYASET - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine onurlu bir miras, gelecek nesillere eksiksiz teslim edilmesi gereken bir emanet bıraktığını vurguladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, Zafer Bayramını coşkuyla kutlarken canlarını hiçe sayarak bugünleri hazırlayan kahramanların da asla unutulmaması gerektiğini belirtti.
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da büyük bir varoluş destanı yazan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve ülkesinin bağımsızlığı için savaşan kahramanları minnet ve saygıyla anan Dr. Şevkin, ulusun yeniden ve küllerinden doğuşunun destanı olan Büyük Taarruz’un dünyaya örnek olduğunu söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını” dile getiren Dr. Şevkin, Büyük Taarruz’un Türk halkının birliği, dirliği, inancı ve dayanışmasıyla başarıya ulaştığına işaret etti.
Türkiye’nin bugün her zamankinden daha fazla aynı kararlılığa ve inanca ihtiyacı olduğuna vurgu yapan CHP’li Dr. Şevkin, “Yokluğa ve yoksulluğa aldırış etmeden ulus bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında ilerlemek zorundayız. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunları yine milletimizin üstün dayanışması, bilinci ve kararlı duruşuyla yeneceğimize inanıyorum. Zafer her zaman olduğu gibi yine Türk milletinin olacak” diye konuştu.
Kurtuluş yıllarının Batı Cephesi Komutanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, Büyük Taarruz’un başarıya ulaşmasından sonra söylediği, “Bütün Cihan Harbi’nde, iki cihan harbinde böyle bir misal yoktur. Bu eser, bu kadar ciddi, bu kadar nadir bir askeri sanat eseridir” sözlerini hatırlatan Dr. Şevkin, yokluğa, yoksulluğa, içeride ve dışarıda gerçekleşen hainliğe karşın tarihe altın harflerle yazılan ‘Zafer Bayramı’nın tüm ulus için onurlu bir miras, gelecek nesillere güvenle ve eksiksiz teslim edilmesi gereken bir emanet olduğuna işaret etti.
Zafer Bayramının, özgürlüğün de sembolü olduğunu belirten Dr. Şevkin, milli ruhun hep birlikte canlı ve diri tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI