![]() |
Tweet |
İsmail Salep, mevcut ekonomik göstergelerle emeklilerin yaşam kalitesinin ters orantılı bir seyir izlediğini vurguladı. Özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat artışlarının, sabit gelirli yurttaşlar için büyük bir yük hâline geldiğini ifade etti:
“Emekli maaşları ile temel ihtiyaçların dahi karşılanamadığı bir düzende, devletin sosyal güvenlik misyonu tartışmaya açılmış demektir. TÜİK verileriyle ilan edilen enflasyon oranları, emeklilerimizin mutfağına yansımamaktadır. Bu adaletsizlik, sessizlikle geçiştirilemez.”
“Kayseri’de Emekli Vatandaşlarımız Sosyal Hayatın Dışına İtilmektedir”
Salep, Kayseri gibi büyükşehirlerde yaşam maliyetlerinin hızla arttığına dikkat çekerek, emekli bireylerin şehir merkezinden ve sosyal hayattan uzaklaşmak zorunda bırakıldığını belirtti. Özellikle ulaşım, barınma ve sağlık alanlarında yaşanan sorunlara dikkat çekti:
“Emekli yurttaşlarımız şehir içi ulaşımda zorlanmakta, kiralık ev bulmakta güçlük çekmekte, sağlık hizmetlerine erişimde ciddi bekleme süreleriyle karşılaşmaktadır. Sosyal devlet, yalnızca ekonomik yardım değil; saygın yaşamın altyapısını da sağlamalıdır.”
“Zafer Partisi Emekliyi Seçim Döneminde Hatırlayanlardan Değildir”
Zafer Partisi’nin emeklilere yönelik bakış açısının yalnızca ekonomik sınıflandırma üzerinden değil, anayasal eşitlik ve toplumsal değer temelli olduğuna vurgu yapan İsmail Salep, açıklamasına şöyle devam etti:
“Emekli vatandaşlarımız, bu ülkenin hafızasını ve omurgasını temsil etmektedir. Partimiz, emekliliği pasif bir dönem olarak değil; toplumsal katılımın ve kuşaklar arası dayanışmanın yapı taşı olarak görmektedir. Emeklilerimiz yalnızca geçinmek değil, hatırlanmak ve saygı görmek istemektedir.”
“30 Haziran, Sorunların Görünür Kılındığı Bir Dönüm Noktası Olmalıdır”
Açıklamasının sonunda kamuoyuna çağrıda bulunan Salep, Emekliler Günü’nün, sembolik değil yapıcı sonuçlar doğuracak politikaların tartışıldığı bir tarih olması gerektiğini vurguladı:
“Zafer Partisi olarak, emekli yurttaşlarımızın insanca yaşayabileceği bir düzenin inşasını zorunlu görüyoruz. 30 Haziran Emekliler Günü’nün, yalnızca mesajlarla değil; yapısal reform çağrılarıyla anılması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle tüm emeklilerimize saygılarımı sunuyor, toplumun ortak hafızasına duyulan vefanın sözde değil, icraatta gösterilmesi gerektiğini kamuoyunun takdirine sunuyorum.”